Ne perite surovega mesa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ko boste to prebrali, surovega piščančjega mesa pred termično obdelavo nikoli več ne boste oprali.
Oglej si celoten članek

Mnogi, tudi profesionalni kuharji, poudarjajo, da je treba piščančje meso dobro oprati pod curkom vode, preden ga skuhate.  Raziskave pa so pokazale, da se bakterij in salmonele s pranjem mesa ne boste znebili. Ravno nasprotno! Bakterije boste zaradi brizganja vode raznesli po kuhinji.

Claudia Schuller z nemškega urada za prehrano pranje mesa prav tako odsvetuje. Bakterij se boste znebili le, če boste meso vsaj 10 minut pekli oziroma kuhali na 70 stopinjah.

Če se kljub temu nočete odpovedati pranju mesa, kuhinjo oziroma korito po končanem delu dobro očistite. Strokovnjaki poleg tega svetujejo, da na pultu najprej pripravite zelenjavo in šele nato meso. Priporočljivo je tudi, da uporabite različne deske in da meso ne režete z istim nožem kot ostala živila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:21 17. Maj 2015.

    Ni za dober tek!<br /><br />Hotelska restavracija v Anambri, Nigerija, je bila uskladiščena s človeškimi organi, za pripravo mesnih jedi… …

  • 18:20 17. Maj 2015.

    če že izplačevalec ve, da gre za denarno nagrado, za katero nagrajenec ni sam 'kriv', da jo je dobil, je …

  • 16:08 16. Maj 2015.

    Tudi butlji ne...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.