Magazin > Lepota & telo
407 ogledov

Ne perite surovega mesa

piščanec Profimedias
Ko boste to prebrali, surovega piščančjega mesa pred termično obdelavo nikoli več ne boste oprali.

Mnogi, tudi profesionalni kuharji, poudarjajo, da je treba piščančje meso dobro oprati pod curkom vode, preden ga skuhate.  Raziskave pa so pokazale, da se bakterij in salmonele s pranjem mesa ne boste znebili. Ravno nasprotno! Bakterije boste zaradi brizganja vode raznesli po kuhinji.

Claudia Schuller z nemškega urada za prehrano pranje mesa prav tako odsvetuje. Bakterij se boste znebili le, če boste meso vsaj 10 minut pekli oziroma kuhali na 70 stopinjah.

Če se kljub temu nočete odpovedati pranju mesa, kuhinjo oziroma korito po končanem delu dobro očistite. Strokovnjaki poleg tega svetujejo, da na pultu najprej pripravite zelenjavo in šele nato meso. Priporočljivo je tudi, da uporabite različne deske in da meso ne režete z istim nožem kot ostala živila.

Komentarjev 4
  • Vid Gajšek 18:21 17.maj 2015.

    Ni za dober tek!Hotelska restavracija v Anambri, Nigerija, je bila uskladiščena s človeškimi organi, za pripravo mesnih jedi… priprava človeškega mesa je bila namenjena svojim obiskovalcm restavracije. Ko so za komaj govorico izvedeli policisti, so vdrli v restavracijo, ...prikaži več kjer so odkrili sveže, še vedno krvave človeške glave, sicer je kri odtekala curkoma v plastično vrečko. Aretirali so 10 ljudi, povezanih z zločini. Poleg nezakonitega mesa so preiskovalni organi odkrili avtomatsko orožje, granate, mobilnike.vir:BBC.

  • Vid Gajšek 18:20 17.maj 2015.

    če že izplačevalec ve, da gre za denarno nagrado, za katero nagrajenec ni sam 'kriv', da jo je dobil, je smiselno nakazilo bruto zneska nagrade. Tako, pravijo v službi za odnose z javnostjo na ministrstvu za kulturo, poteka tudi izplačevanje ...prikaži več Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada.

  • Janez_53 16:08 16.maj 2015.

    Tudi butlji ne...