Ne uživajte snega!

Foto: EPA
Foto: EPA
Nova študija je pokazala, da snega ni priporočljivo jesti, saj le-ta deluje kot spužva, ki vase vsrka vse nečistoče iz zraka.
Oglej si celoten članek

Moder rek se je včasih glasil: "Ne jejte rumenega snega …"A nova študija, izsledki katere so bili objavljeni v Journal of Environmental Science: Processes&Impacts je pokazala, da snega sploh ni priporočljivo jesti, ne glede na to, katere barve je. Tudi snežno bel je lahko nevaren, pojasnjuje študija, saj so v majhne snežinke ujeti izpušni plini avtomobilov in kakršno koli uživanje snega vodi v zastrupljanje telesa.

Izpušni plini ubijejo 3,3 milijone ljudi na letni ravni

Onesnaževanje zraka je veliki ubijalec. Zaradi vdihavanja toksičnih, skoraj nevidnih delčkov zraka, vsako leto umre 3,3 milijone ljudi, samo na Kitajskem, ki je ena izmed najbolj onesnaženih držav na svetu, pa je teh smrti okoli 1,4 milijona na letni ravni.

Toksični delčki se usedejo v sneg

V eksperimentu, ki so ga izvedli nedavno, so tako ugotovili, da je tudi na videz neonesnažen sneg lahko nevarna snov za uživanje. V študiji so zmešali različne vrste naravnega snega z onesnaževalci, ki jih najdemo v izpušnih plinih in ugotovili, da se toksični delčki usedejo v sneg. Slednji pri tem deluje kot spužva, ki vase vsrka vse nečistoče iz zraka. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.