Magazin > Lepota & telo
140 ogledov

Ne uživajte snega!

Belgija, sneg EPA
Nova študija je pokazala, da snega ni priporočljivo jesti, saj le-ta deluje kot spužva, ki vase vsrka vse nečistoče iz zraka.

Moder rek se je včasih glasil: "Ne jejte rumenega snega …"A nova študija, izsledki katere so bili objavljeni v Journal of Environmental Science: Processes&Impacts je pokazala, da snega sploh ni priporočljivo jesti, ne glede na to, katere barve je. Tudi snežno bel je lahko nevaren, pojasnjuje študija, saj so v majhne snežinke ujeti izpušni plini avtomobilov in kakršno koli uživanje snega vodi v zastrupljanje telesa.

Izpušni plini ubijejo 3,3 milijone ljudi na letni ravni

Onesnaževanje zraka je veliki ubijalec. Zaradi vdihavanja toksičnih, skoraj nevidnih delčkov zraka, vsako leto umre 3,3 milijone ljudi, samo na Kitajskem, ki je ena izmed najbolj onesnaženih držav na svetu, pa je teh smrti okoli 1,4 milijona na letni ravni.

Toksični delčki se usedejo v sneg

V eksperimentu, ki so ga izvedli nedavno, so tako ugotovili, da je tudi na videz neonesnažen sneg lahko nevarna snov za uživanje. V študiji so zmešali različne vrste naravnega snega z onesnaževalci, ki jih najdemo v izpušnih plinih in ugotovili, da se toksični delčki usedejo v sneg. Slednji pri tem deluje kot spužva, ki vase vsrka vse nečistoče iz zraka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.