Ne vozite se z odprtimi okni

Foto: Žurnal24 Alergija na cvetni prah je dedna, zato lahko njene znake le ublažite. (Foto: Shu
Seneni nahod lahko ublažite s pametnimi ukrepi.
Oglej si celoten članek

Sezona cvetenja se je začela, za večino alergikov na cvetni prah pa to pomeni vsakodnevni boj z alergijo. Ponujamo vam nekaj praktičnih nasvetov, kako jo ublažiti brez zdravil.

Podnevi zaprite okna
Naj gre za stanovanje, pisarno ali avtomobil – podnevi naj okna ostanejo zaprta, saj je takrat koncentracija cvetnega prahu v zraku največja. V avtu vključite notranje kroženje (hlajenje) zraka, stanovanje pa prezračite na hitro.

Na sprehod po dežju
Sončne in vetrovne dni raje preživite v varnem zavetju, na sprehod pa se odpravite takoj po močnem dežju. Ta namreč iz zraka izpere veliko cvetnega prahu.

Perilo osušite v sušilniku

Na perilo, sušeno na prostem, se bo prilepilo veliko cvetnega prahu, zato raje uporabite sušilnik ali perilo sušite v stanovanju.

Doma se preoblecite
Da ne bi nosili cvetnega prahu v stanovanje, se ob prihodu domov preoblecite v sveža oblačila. Pomaga tudi, če se oprhate in umijete lase.

Rože so odveč
Na šopke pozabite, cvetoče sobne rastline pa raje prestavite na prosto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.