Ne želijo izklesanih teles

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Postavne lepotce v oglasih bi najraje prepovedali.
Oglej si celoten članek

Sodeč po zadnji raziskavi, izvedeni v Chicagu, imajo oglasi, ki moškim prodajajo izdelke s pomočjo seksi lepotcev s popolnimi telesi, ravno nasproten učinek od želenega. Moški bi jih namreč najraje prepovedali, saj v njih vzbujajo zavist in neprijetne občutke o lastnem telesu. Ko so si sodelujoči v raziskavi ogledali takšen oglas, so namreč karseda hitro odvrnili pogled.

Postavne razgaljene moške bi bilo po mnenju raziskovalcev veliko bolje uporabiti za oglaševanje izdelkov za ženske, za moškim namenjene oglase pa bi izbrali ženski spol. Morda bi bilo ob tem konec neprestanega primerjanja z manekeni in manekenkami v oglasih ter hrepenenja po nedosegljivem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:59 26. Avgust 2012.

    Moški, moških oglasov sexsi izdelkov (moških)seveda, bi najraje prepovedali, ker se pač ob tem počutijo zavistni .Raje bi,da bi ZOPET …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.