Magazin
46 ogledov

Ne želijo izklesanih teles

moški Shutterstock
Postavne lepotce v oglasih bi najraje prepovedali.

Sodeč po zadnji raziskavi, izvedeni v Chicagu, imajo oglasi, ki moškim prodajajo izdelke s pomočjo seksi lepotcev s popolnimi telesi, ravno nasproten učinek od želenega. Moški bi jih namreč najraje prepovedali, saj v njih vzbujajo zavist in neprijetne občutke o lastnem telesu. Ko so si sodelujoči v raziskavi ogledali takšen oglas, so namreč karseda hitro odvrnili pogled.

Postavne razgaljene moške bi bilo po mnenju raziskovalcev veliko bolje uporabiti za oglaševanje izdelkov za ženske, za moškim namenjene oglase pa bi izbrali ženski spol. Morda bi bilo ob tem konec neprestanega primerjanja z manekeni in manekenkami v oglasih ter hrepenenja po nedosegljivem.

Komentarjev 1
  • Jožica Rojko 13:59 26.avgust 2012.

    Moški, moških oglasov sexsi izdelkov (moških)seveda, bi najraje prepovedali, ker se pač ob tem počutijo zavistni .Raje bi,da bi ZOPET uporabili ŽENSKE za oglas.KAKO PA SE JAZ,KOT ŽENSKA NAJ POČUTIM ,KO JE POVSOT SAMO GOLA ŽENSKA,kamor koli se obrnem in ...prikaži večin moški še vedno nimajo dovolj golote žensk.Moški pa niti gol ni na fotki.Tudi jaz se počutim manjvredno ob razkazovanju golih ženskih teles.Ali moški resnično mislijo,da ženske drugače čutimo kot oni? Naj vidijo kakšen je to občutek jim privoščim.Dajte čim več moških povsod tako kot dajete ženske,da bodo tudi one imele kaj za pogledat.:))))))