Magazin
349 ogledov

Zakaj moške privlačijo debeluške

debeluška Shutterstock
Ko so moški pod stresom, jih bolj privlačijo debeluške, pravijo izsledki nove britanske raziskave.

Britanski raziskovalci so ugotovili, da imajo moški, ki so veliko pod stresom, raje ženske z več kilogrami. Raziskovalci so prišli do zaključka, da stres vpliva na merila, povezana z lepotnimi ideali. Moška ljubezen do ženskega telesa se glede na izsledke omenjene raziskave neprestano spreminja. Če so moški pod stresom, so jim bolj privlačne ženske, s katerimi si lahko privoščijo sproščujočo večerjo in še sladico povrhu.

Kdo nam je všeč, je zapisano v genih

Dosedanje raziskave trdijo, da imamo preference do indeksa telesne mase zapisane v genih. Nekaterim naj bi se bolj privlačni zdeli ljudje z nižjo telesno maso, spet drugim z višjo. Nova raziskava, ki so jo pravili na univerzi v Newcastlu in objavili v reviji PLoS ONE, pa zavrača takšne trditve.

Spremembe v lepotnih idealih

Martin Tovi z omenjene univerze pravi, da veliko dejavnikov vpliva na to, kakšni ljudje so nam všeč. Velik vpliv naj bi tako imeli mediji, življenjski slog in po novem celo izpostavljenost stresu. Vse to lahko spremeni sliko o idealnem partnerju. Tovi je v eni od prejšnjih raziskav že dokazal, da okolje vpliva na to, kakšni ljudje so nam všeč. V državah, kjer vladata revščina in pomanjkanje, tako za bolj privlačne veljajo ljudje, ki imajo nekaj kilogramov viška, v državah gospodarskega razcveta pa naj bi bili bolj priljubljeni suhi ljudje. Bo potem recesija pripeljala do spremembe v lepotnih idealih?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.