Nemška televizijska zvezda se poslavlja od hčerke

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Dr. Johannes Wimmer, znan obraz z nemških televizijskih ekranov, je sporočil, da njegova sedemmesečna hči umira.
Oglej si celoten članek

Maximilia ima zelo redko in agresivno obliko raka na možganih. Več tednov je preživela na intenzivnem oddelku v bolnišnici v Hamburgu, sedaj pa sta jo starša prepeljala domov. Zdravniki ji namreč ne morejo več pomagati. Deklica na žalost spada med 85 odstotkov bolnikov, ki te bolezni ne premagajo. 

"Po petih mesecih lahkotnega življenja z najinim sončkom smo najbolj vroče tedne poletja preživeli na intenzivnem oddelku in na onkologiji,“ je za časnik Bild povedal 37-letni zdravnik, ki je na nemški televiziji NDR vodil več oddaj o zdravju. Sedaj je družina izgubila upanje. "Sprijazniti se moramo z dejstvom, da se naše popotovanje z Maximilio končuje.“

Staršema pri skrbi za deklico, ki potrebuje 15 injekcij zdravil na dan, te dobiva preko nazogastrične sonde, pomaga posebna ekipa strokovnjakov na paliativno nego in fizioterapevtov. "Ni več smeha, ni več očesnega stika,“ je še povedal Wimmer in dodal: "Z vsakim dnem se povezanost z otrokom povečuje, a zavedamo se: kmalu bo konec. Po vseh pogovorih z zdravniki in terapevti nas sedaj čaka še pogovor s pogrebnim zavodom. /.../Najin otrok bo odšel s srcem, polnim ljubezni in lepih spominov. Rak ji bo vzel življenje, a kljub temu ni zmagal."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.