Neprepričljiv načrt umora princa Harryja

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Neki moški, ki je načrtoval umor princa Harryja, je bil včeraj obsojen na triletno zaporno kazen. A njegova zarota je bila naravnost smešna in bi mu po besedah sodnika skoraj zagotovo spodletela.
Oglej si celoten članek

Ashraf Islam, prevarant iz Severne Irske, ki je nekoč živel kot Mark David Townley, a se je v zaporu spreobrnil v islam, se je načrtovanja umora princa Harryja lotil na prav smešen način. O princu je malce pobrskal na spletu, izvedel, kakšen je njegov urnik, in dobil podatke o njegovi varnostni ekipi. Potem je skoval načrt: poziraj kot turist, razoroži varnostnika (namesto da bi prinesel svoje orožje), potem pa naj bi šlo takole, kot je zapisano v dokumentu, ki so ga našli v Islamovemu računalniku: "Ciljaj na tarčo. Ne poškoduj civilistov. Obleci se kot kolesar." 

Kje se je zalomilo? Namesto da bi skušal izpeljati svoj "popolni" načrt, je Islam 23. maja lani raje vkorakal na londonsko policijsko postajo in možem v modrem povedal čisto vse. Irski novinar Philip Boucher-Hayes, ki Islama spremlja že dlje, je povedal, da se je policiji najverjetneje predal, ker si želi rednih brezplačnih obrokov na račun davkoplačevalskega denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.