Magazin > VIP
62 ogledov

Neprepričljiv načrt umora princa Harryja

princ Harry FameFlynet
Neki moški, ki je načrtoval umor princa Harryja, je bil včeraj obsojen na triletno zaporno kazen. A njegova zarota je bila naravnost smešna in bi mu po besedah sodnika skoraj zagotovo spodletela.

Ashraf Islam, prevarant iz Severne Irske, ki je nekoč živel kot Mark David Townley, a se je v zaporu spreobrnil v islam, se je načrtovanja umora princa Harryja lotil na prav smešen način. O princu je malce pobrskal na spletu, izvedel, kakšen je njegov urnik, in dobil podatke o njegovi varnostni ekipi. Potem je skoval načrt: poziraj kot turist, razoroži varnostnika (namesto da bi prinesel svoje orožje), potem pa naj bi šlo takole, kot je zapisano v dokumentu, ki so ga našli v Islamovemu računalniku: "Ciljaj na tarčo. Ne poškoduj civilistov. Obleci se kot kolesar." 

Kje se je zalomilo? Namesto da bi skušal izpeljati svoj "popolni" načrt, je Islam 23. maja lani raje vkorakal na londonsko policijsko postajo in možem v modrem povedal čisto vse. Irski novinar Philip Boucher-Hayes, ki Islama spremlja že dlje, je povedal, da se je policiji najverjetneje predal, ker si želi rednih brezplačnih obrokov na račun davkoplačevalskega denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.