Nepridipravi si bodo to 73-letno babico za vse čase zapomnili ...

Foto: PU Nassau
Foto: PU Nassau
Takoj je vedela, da gre za prevaro.
Oglej si celoten članek

Jean, 73-letna babica iz Long Islanda, je nekega dopoldneva prejela klic moškega, ki je trdil, da je njen vnuk in da je zaradi vožnje pod vplivom alkohola pristal v zaporu. Prosil jo je za plačilo varščine v višini 8000 dolarjev.

Nepridipravi so si izbrali napačno žrtev, saj so njeni vnuki še premladi, da bi bili vozniki. "Vedela sem, da je prevarant, in vedela sem, da mene ne bo prevaral," je televiziji WCBS povedala pogumna babica, ki je prevarantu obljubila denar, po katerega pa mora priti na njen dom. Ko mu je predala ovojnico, napolnjeno s papirnatimi brisačkami, ga je prijela policija.

Kot piše The Washington Post, podobnim prevaram na leto nasede na milijone starejših Američanov, tudi visoko izobraženi. 

Prevara, s katero so poskušali naokoli prinesti Jean, spada med bolj pogoste. Nepridipravi se izdajajo za družinske člane, ki so se znašli v težavah. Jean ni govorila le s svojim "vnukom", ampak z več osebami. Eden se je izdajal za odvetnika, ki je vedel, kje Jean stanuje. On je bil tisti, ki je Jean, potem ko mu je rekla, da ima doma dovolj gotovine, povedal, da bo po denar prišel njegov sodelavec. Jean je po pogovoru poklicala hčerko, ki je obvestila policijo.

"Ne nasedajte takšnim klicem. Ti posamezniki sedijo doma in nimajo boljšega dela, kot da si izmišljujejo različne načine, kako prevarati starejše," je povedal Patrick Ryder s policijske uprave Nassau.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.