Magazin > Bizarno
24002 ogledov

Nepridipravi si bodo to 73-letno babico za vse čase zapomnili ...

babica PU Nassau
Takoj je vedela, da gre za prevaro.

Jean, 73-letna babica iz Long Islanda, je nekega dopoldneva prejela klic moškega, ki je trdil, da je njen vnuk in da je zaradi vožnje pod vplivom alkohola pristal v zaporu. Prosil jo je za plačilo varščine v višini 8000 dolarjev.

Nepridipravi so si izbrali napačno žrtev, saj so njeni vnuki še premladi, da bi bili vozniki. "Vedela sem, da je prevarant, in vedela sem, da mene ne bo prevaral," je televiziji WCBS povedala pogumna babica, ki je prevarantu obljubila denar, po katerega pa mora priti na njen dom. Ko mu je predala ovojnico, napolnjeno s papirnatimi brisačkami, ga je prijela policija.

Kot piše The Washington Post, podobnim prevaram na leto nasede na milijone starejših Američanov, tudi visoko izobraženi. 

Prevara, s katero so poskušali naokoli prinesti Jean, spada med bolj pogoste. Nepridipravi se izdajajo za družinske člane, ki so se znašli v težavah. Jean ni govorila le s svojim "vnukom", ampak z več osebami. Eden se je izdajal za odvetnika, ki je vedel, kje Jean stanuje. On je bil tisti, ki je Jean, potem ko mu je rekla, da ima doma dovolj gotovine, povedal, da bo po denar prišel njegov sodelavec. Jean je po pogovoru poklicala hčerko, ki je obvestila policijo.

"Ne nasedajte takšnim klicem. Ti posamezniki sedijo doma in nimajo boljšega dela, kot da si izmišljujejo različne načine, kako prevarati starejše," je povedal Patrick Ryder s policijske uprave Nassau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.