Nerazrešeni razcep avantgard

Foto: Kino Šiška
Foto: Kino Šiška
V kameri Kina Šiške bo od 19. ure na ogled razstava novomedijske umetnosti z naslovom Atlas.
Oglej si celoten članek

"Fotografiraš, da bi dobil fotografijo, in če imaš srečo, jo boš kasneje odkril za sliko," zapiše na platnice Atlasa Gerhard Richter. Nerazrešeni razcep v srcu historičnih avantgard je že tretjič na pohodu. Dvom o smislu podobe – "… fotografijo" – in nesprejemanje nesmisla – "… če imaš srečo" – tematizira arhiv v vlogi umetniškega medija.

V Atlasu so zbrani umetniški projekti, zasnovani v istem kontekstu – času, prostoru, ob osebnih srečevanjih – pa vendar ločeni, vsak prepuščen posameznemu avtorju, da ga "oživi". Prav zdaj!

Avtorji in dela na razstavi: Narvika Bovcon in Aleš Vaupotič (tudi kustosa): ΜΗΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ; Eva Lučka Kozak: Socializacija embriov; Gorazd Krnc (tudi video dokument): JET PAC; Dominik Mahnič (tudi razstavna platforma v povečani realnosti sistema Layar): Sužnji umetnosti in Katakombe; Vanja Mervič; Evelin Stermitz: Ženske v vojni; Tilen Žbona: Light Over – Kaplja čez rob in Hobby AMG 63 outside.

Vstop je prost!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.