Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Nerazrešeni razcep avantgard

Atlas Kino Šiška
V kameri Kina Šiške bo od 19. ure na ogled razstava novomedijske umetnosti z naslovom Atlas.

"Fotografiraš, da bi dobil fotografijo, in če imaš srečo, jo boš kasneje odkril za sliko," zapiše na platnice Atlasa Gerhard Richter. Nerazrešeni razcep v srcu historičnih avantgard je že tretjič na pohodu. Dvom o smislu podobe – "… fotografijo" – in nesprejemanje nesmisla – "… če imaš srečo" – tematizira arhiv v vlogi umetniškega medija.

V Atlasu so zbrani umetniški projekti, zasnovani v istem kontekstu – času, prostoru, ob osebnih srečevanjih – pa vendar ločeni, vsak prepuščen posameznemu avtorju, da ga "oživi". Prav zdaj!

Avtorji in dela na razstavi: Narvika Bovcon in Aleš Vaupotič (tudi kustosa): ΜΗΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ; Eva Lučka Kozak: Socializacija embriov; Gorazd Krnc (tudi video dokument): JET PAC; Dominik Mahnič (tudi razstavna platforma v povečani realnosti sistema Layar): Sužnji umetnosti in Katakombe; Vanja Mervič; Evelin Stermitz: Ženske v vojni; Tilen Žbona: Light Over – Kaplja čez rob in Hobby AMG 63 outside.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.