Nevarno početje: Ognjemet izstrelil iz zadnjice

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Škot je Twitter prestrašil z dejanjem, ki je izredno nevarno …
Oglej si celoten članek

Twitter je preplavil posnetek moškega s škotskim naglasom, ki si je med ritnici namestil raketo, njegov prijatelj pa jo je vžgal. Sedaj se na izredno nevarno početje odzvalo tudi Britansko kraljevo združenje za preprečitev nesreč, ki opozarja, da ognjemet ni igrača in ostro obsoja početje nespametnega Škota.  

Moškega je raketa ožgala po hrbtu, a jo je na srečo uspel umakniti, še preden jo je razneslo. Za nameček pa je dogajanje skozi okno opazoval tudi otrok. 

Sicer se pred obdobjem, ko je uporaba pirotehničnih sredstev najpogostejše, Komisija DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti pri nas ponovno zavzema za popolno prepoved le teh. Po nedavni obravnavi še ene peticije za prepoved pirotehnike je ministrstvo za notranje zadeve pozvala, naj razmisli o popolni prepovedi uporabe teh sredstev, kot smo poročali v začetku oktobra. V komisiji so obsodili uporabo pirotehnike in opozorili na škodljive posledice, ki jih ima na ljudi, živali in okolje. Po oceni ministrstva za notranje zadeve je zakonodaja, ki ureja pirotehnične izdelke, ustrezna, še večje ozaveščanje ljudi ob sočasnem nadzoru nad prometom in uporabo pirotehničnih izdelkov pa bi lahko dolgoročno prispevalo k zmanjšanju zlorabe pirotehničnih izdelkov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.