Magazin > VIP
1084 ogledov

Nevarno početje: Ognjemet izstrelil iz zadnjice

Bizarno Youtube
Škot je Twitter prestrašil z dejanjem, ki je izredno nevarno …

Twitter je preplavil posnetek moškega s škotskim naglasom, ki si je med ritnici namestil raketo, njegov prijatelj pa jo je vžgal. Sedaj se na izredno nevarno početje odzvalo tudi Britansko kraljevo združenje za preprečitev nesreč, ki opozarja, da ognjemet ni igrača in ostro obsoja početje nespametnega Škota.  

Moškega je raketa ožgala po hrbtu, a jo je na srečo uspel umakniti, še preden jo je razneslo. Za nameček pa je dogajanje skozi okno opazoval tudi otrok. 

Sicer se pred obdobjem, ko je uporaba pirotehničnih sredstev najpogostejše, Komisija DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti pri nas ponovno zavzema za popolno prepoved le teh. Po nedavni obravnavi še ene peticije za prepoved pirotehnike je ministrstvo za notranje zadeve pozvala, naj razmisli o popolni prepovedi uporabe teh sredstev, kot smo poročali v začetku oktobra. V komisiji so obsodili uporabo pirotehnike in opozorili na škodljive posledice, ki jih ima na ljudi, živali in okolje. Po oceni ministrstva za notranje zadeve je zakonodaja, ki ureja pirotehnične izdelke, ustrezna, še večje ozaveščanje ljudi ob sočasnem nadzoru nad prometom in uporabo pirotehničnih izdelkov pa bi lahko dolgoročno prispevalo k zmanjšanju zlorabe pirotehničnih izdelkov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice