Nevarno sedmo nadstropje

Foto: Tiberiu Marta, SNG Maribor
Foto: Tiberiu Marta, SNG Maribor
Kanadski dramatik, režiser in igralec Morris Panych (1952) je v pronicljivi črni komediji Sedem nadstropij (1989) na duhovit način predstavil absurdna življenja stanovalcev v sedmem nadstropju stanovanjskega bloka. Črna komedija, ki jo je pri nas režiral Luka Martin Škof, bo ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.
Oglej si celoten članek

Moškega (Nejc Ropert), ki stoji na okenski polici, da bi naredil samomor, zmotita Charlotte (Milada Kalezić) in Rodney (Ivica Knez) s svojo glasno in strastno popestritvijo ljubezenske zveze. "Družabnemu sosedskemu srečanju" se pridružijo še paranoični Leonard (Miloš Battelino), ki svet okoli sebe razkriva kot teorijo zarote; igralec Michael Merchant (Bojan Maroševič) oziroma Jurij (Kristijan Ostanek), ki bo čez nekaj minut kot poročen moški začel z igro, v kateri zastor ne bo nikoli padel; božja namestnica Rachel (Irena Varga), nesebična skrbnica za stanovalce šestega in petega nadstropja, ki se s svojo fanatično vernostjo odkupuje za smrtni greh, ki ga ima na vesti, v dogodek pa se vtaknejo tudi drugi sosedje ...

Sodobno kanadsko igro Sedem nadstropij je postavil režiser mlajše generacije Luka Martin Škof, ki je po študiju na AGFRT začel z intenzivnim delom v slovenskih gledališčih, za Jesihov Triko pa je leta 2009 prejel satirja za režijo na 9. Festivalu SKUP na Ptuju.

Za vstopnico boste odšteli od deset do 16 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.