Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Nevarno sedmo nadstropje

Sedem nadstropij Tiberiu Marta, SNG Maribor
Kanadski dramatik, režiser in igralec Morris Panych (1952) je v pronicljivi črni komediji Sedem nadstropij (1989) na duhovit način predstavil absurdna življenja stanovalcev v sedmem nadstropju stanovanjskega bloka. Črna komedija, ki jo je pri nas režiral Luka Martin Škof, bo ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.

Moškega (Nejc Ropert), ki stoji na okenski polici, da bi naredil samomor, zmotita Charlotte (Milada Kalezić) in Rodney (Ivica Knez) s svojo glasno in strastno popestritvijo ljubezenske zveze. "Družabnemu sosedskemu srečanju" se pridružijo še paranoični Leonard (Miloš Battelino), ki svet okoli sebe razkriva kot teorijo zarote; igralec Michael Merchant (Bojan Maroševič) oziroma Jurij (Kristijan Ostanek), ki bo čez nekaj minut kot poročen moški začel z igro, v kateri zastor ne bo nikoli padel; božja namestnica Rachel (Irena Varga), nesebična skrbnica za stanovalce šestega in petega nadstropja, ki se s svojo fanatično vernostjo odkupuje za smrtni greh, ki ga ima na vesti, v dogodek pa se vtaknejo tudi drugi sosedje ...

Sodobno kanadsko igro Sedem nadstropij je postavil režiser mlajše generacije Luka Martin Škof, ki je po študiju na AGFRT začel z intenzivnim delom v slovenskih gledališčih, za Jesihov Triko pa je leta 2009 prejel satirja za režijo na 9. Festivalu SKUP na Ptuju.

Za vstopnico boste odšteli od deset do 16 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.