Nežni telečji zvitki v pikantni smetanovi omaki

Foto: Žurnal24 Za popoln obed poleg zrezkov pripravite tudi testenine.
Za kosilo tokrat pripravite nežne telečje zvitke, polnjene z blanširanim porom in kuhano šunko v rahlo pikantni smetanovi omaki.
Oglej si celoten članek

čas priprave: približno 45 minut

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g pora
  • 4 teležje zrezke
  • 4 rezine kuhane šunke
  • 400 ml juhe
  • 200 g širokih rezancev
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici gostila za omako
  • 2 paradižnika
  • 1 žlica masla
  • 1 žlico maščobe za peko
  • sol, poper


Priprava

Por razpolovite po dolgem in v vreli slani bodi blanširajte približno 3 minute. Nato ga poberite iz vode in ga odcedite.

Meso oplaknite, osušite, potolcite in začinite. Vsak zrezek obložite s porom in 1 rezino šunke. Zrezke zvijte in pritrdite (na primer z zobotrebcem ali vrvico). Popecite jih z vseh strani na vroči maščobi. Nato prilijte juho in pokrito kuhajte pri nizki temperaturi približno 15 minut. Testenine pripravite po navodilu iz embalaže.

Zvitke poberite iz omake in vanjo umešajte kislo smetano, zgostite z gostilom in začinite po okusu. Če vam ustreza, jo naredite rahlo pekočo.

Paradižnike operite, odstranite jim semenje, narežite jih na manjše kocke in jih s precejenimi testeninami pomešajte z maslom.

Testenine in meso dekorativno naložite na krožnike in po želji okrasite z zelišči.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.