Magazin
134 ogledov

Nežni telečji zvitki v pikantni smetanovi omaki

Za popoln obed poleg zrezkov pripravite tudi testenine. Žurnal24 main
Za kosilo tokrat pripravite nežne telečje zvitke, polnjene z blanširanim porom in kuhano šunko v rahlo pikantni smetanovi omaki.

čas priprave: približno 45 minut

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g pora
  • 4 teležje zrezke
  • 4 rezine kuhane šunke
  • 400 ml juhe
  • 200 g širokih rezancev
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici gostila za omako
  • 2 paradižnika
  • 1 žlica masla
  • 1 žlico maščobe za peko
  • sol, poper


Priprava

Por razpolovite po dolgem in v vreli slani bodi blanširajte približno 3 minute. Nato ga poberite iz vode in ga odcedite.

Meso oplaknite, osušite, potolcite in začinite. Vsak zrezek obložite s porom in 1 rezino šunke. Zrezke zvijte in pritrdite (na primer z zobotrebcem ali vrvico). Popecite jih z vseh strani na vroči maščobi. Nato prilijte juho in pokrito kuhajte pri nizki temperaturi približno 15 minut. Testenine pripravite po navodilu iz embalaže.

Zvitke poberite iz omake in vanjo umešajte kislo smetano, zgostite z gostilom in začinite po okusu. Če vam ustreza, jo naredite rahlo pekočo.

Paradižnike operite, odstranite jim semenje, narežite jih na manjše kocke in jih s precejenimi testeninami pomešajte z maslom.

Testenine in meso dekorativno naložite na krožnike in po želji okrasite z zelišči.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.