Ni prostora za mladce

Foto: Žurnal24
Prodaja albumov pri nas. Zakaj je slovenski trg ostal v nekem drugem času.
Oglej si celoten članek

Glasbeni trg. Po prodaji albumov je v Sloveniji trenutno na prvem mestu ameriški najstniški idol Justin Bieber z Believe: Acoustic, ki je na drugo mesto izpodrinil domače uporniške Kombinatke. Na tretjem mestu so narodnozabavni Modrijani (Ti, moja rožica), sledi hrvaška pevka Severina (Dobrodošao u klub), na petem mestu pa je Adele z albumom 21, ki je izšel sicer že pred tremi leti.

"Krivi so stari uredniki"

"Slovenski trg je tako medijsko kot sicer ostal v nekem drugem času, ker ne zna komunicirati z mladimi. Izvajalci pridejo do nas, med populacijo, ki je zanje zanimiva, v nekaj letih; mediji ne postavljajo spomenikov in naslovnic novoprispelim glasbenikom. Klasičen primer je Adele – masa je potrebovala ekstremno dolgo, da jo je kupila. Radijske postaje vrtijo glasbo iz osemdesetih in devetdesetih, za delavke v službah in gospodinje doma, vljudno in sredinsko – slovenski glasbenik, ki največ nastopa, je jasno povezan v gasilsko ali sorodno veselico. Do tega je prišlo, ker uredniki in drugi niso pravočasno medse spustili mlajših ljudi. V redakcijah še vedno držijo starce, za katerimi je bilo že davno konec tako ure kot frizure," je o slovenskem trgu kritičen glasbeni novinar na Radiu Študent Mare Godnjavec - Jizah. Prepričan je, da starejši uredniki niso znali komunicirati z mladimi o pomenu glasbe, a dodaja, da določeno vlogo pri nas odigrata tudi splet in nenavajenost Slovencev, da bi kupovali glasbo prek spleta.

Trenutni najbolje 
prodajani albumi v 
Sloveniji:

1. Justin Bieber – Believe: Acoustic

2. Kombinat – Kombinat

3. Modrijani – Ti, moja 
rožica

4. Severina – Dobrodošao u klub

5. Adele – 21

Trenutno najbolje 
prodajani albumi v Veliki Britaniji:

1. Les Miserables – OST

2. Jake Bugg – Jake Bugg

3. Biffy Clyro – Opposites

4. Emeli Sande – Our 
Version Of Events

5. Fleetwood Mac – Rumours

Trenutno najbolje 
prodajani albumi v ZDA:

1. Josh Groban – All That Echoes

2. Tim McGraw – Two Lanes of Freedom

3. Različni izvajalci – Now 45

4. Mumford & Sons – Babel

5. Andrea Bocelli – Passione

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:12 17. Februar 2013.

    Ok jaz sem npr. letos kupila Mumford and Sons. Najbolj prodajani v Sloveniji - KATASTROFA! Razen Adele, ampak to pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.