Ni ravno Exit, a je blizu

Foto: Aleš Rosa inmusic, jamiroquai Foto: Aleš Rosa Arcade Fire, inmusic Foto: Aleš Rosa inmusic Foto: Aleš Rosa inmusic Foto: Aleš Rosa inmusic Foto: Aleš Rosa inmusic
INmusic. Hrvaški festival je privabil tudi številne Slovence. Nastopili so Arcade Fire, Jamiroquai, Grin derman, Cypress Hill in mnogi drugi glasbeniki.
Oglej si celoten članek

Včeraj zgodaj zjutraj se je končal zagrebški festival INmusic. Največje atrakcije (headlinerji) so bili Arcade Fire, Jamiroquai, Grinderman in Cypress Hill, najbolj je navdušil Gentleman, bučen odziv pa so od publike dobili tudi Elvis Jackson, ki so zastopali slovenske barve.

Večina Zagrebčanov
Festival na idilični lokaciji ob Jarunskem jezeru je v dveh dneh po nekaterih ocenah obiskalo od 15 do 20 tisoč ljudi – večinoma Hrvatov oziroma Zagrebčanov, pa tudi Slovencev, Italijanov in celo Britancev. "Preverila sva festivale v Veliki Britaniji in tujini ter ugotovila, da lahko za isto ceno z letalom letiva v Zagreb, prespiva v cenejšem hotelu in si ogledava festival INmusic, zato sva se odločila, da prideva sem," sta povedala Justin in Carly, mladi par iz 
Londona.

Podnevi šport, ponoči žur
Športno-rekreacijski kraj se je zvečer prelevil v pivsko-žurerski koncertni raj. Večina obiskovalcev ni kampirala, tudi Slovenci so se raje vračali domov čez mejo in se naslednji dan spet odpravili na prizorišče. In odzivi na nastopajoče? Jay Kay (Jamiroquai) je bil rahlo hripav, odločil pa se je tudi za manj festivalski nastop (manj znanih pesmi), Arcade Fire so bili kljub solidnemu odzivu po mnenju številnih monotoni, Gentleman pa je prepričal dosti tistih, ki ga prej niso poznali.

INmusic ni ravno Exit in morda res ni pretirano festivalski, a je le streljaj od slovenske meje in ponudi marsikatero veliko glasbeno ime, ki je Slovenijo raje preskočilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.