Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Ni ravno Exit, a je blizu

inmusic, jamiroquai
1/6
Aleš Rosa
INmusic. Hrvaški festival je privabil tudi številne Slovence. Nastopili so Arcade Fire, Jamiroquai, Grin derman, Cypress Hill in mnogi drugi glasbeniki.

Včeraj zgodaj zjutraj se je končal zagrebški festival INmusic. Največje atrakcije (headlinerji) so bili Arcade Fire, Jamiroquai, Grinderman in Cypress Hill, najbolj je navdušil Gentleman, bučen odziv pa so od publike dobili tudi Elvis Jackson, ki so zastopali slovenske barve.

Večina Zagrebčanov
Festival na idilični lokaciji ob Jarunskem jezeru je v dveh dneh po nekaterih ocenah obiskalo od 15 do 20 tisoč ljudi – večinoma Hrvatov oziroma Zagrebčanov, pa tudi Slovencev, Italijanov in celo Britancev. "Preverila sva festivale v Veliki Britaniji in tujini ter ugotovila, da lahko za isto ceno z letalom letiva v Zagreb, prespiva v cenejšem hotelu in si ogledava festival INmusic, zato sva se odločila, da prideva sem," sta povedala Justin in Carly, mladi par iz 
Londona.

Podnevi šport, ponoči žur
Športno-rekreacijski kraj se je zvečer prelevil v pivsko-žurerski koncertni raj. Večina obiskovalcev ni kampirala, tudi Slovenci so se raje vračali domov čez mejo in se naslednji dan spet odpravili na prizorišče. In odzivi na nastopajoče? Jay Kay (Jamiroquai) je bil rahlo hripav, odločil pa se je tudi za manj festivalski nastop (manj znanih pesmi), Arcade Fire so bili kljub solidnemu odzivu po mnenju številnih monotoni, Gentleman pa je prepričal dosti tistih, ki ga prej niso poznali.

INmusic ni ravno Exit in morda res ni pretirano festivalski, a je le streljaj od slovenske meje in ponudi marsikatero veliko glasbeno ime, ki je Slovenijo raje preskočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.