Nikar ne češite mokrih las

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kadarkoli vidimo spremembo na laseh, skoraj takoj vržemo krivdo na šampone, balzame ali kar na svojega frizerja. Pa ste kdaj pomislili, da se ne češete prav?
Oglej si celoten članek

Od korena proti konicam

Ne! To je največja napaka, ki jo delate. Strokovnjaki priporočajo, da najprej razčešete konice.

Mokri lasje

Lasje so najbolj občutljivi, ko so mokri ali vlažni, zaradi česar so tudi bolj lomljivi. Pustite, da se lasje naravno posušijo, preden jih začnete česati.

Urejanje

Zaradi pretiranega uporabljanja ravnalcev, fenov in rednega barvanja, lasje postanejo tanki in suhi, ter se bolj vozlajo. Zavozlane lase pa poskušajte račesati z glavnikom s širšimi zobci.

Umazana krtača

Na krtači se med vsakim česanjem nabere sebum, ki se potem prenese na čiste lase. Na krtačah, ki jih ne čistite redno, se zato nabirajo bakterije. Očistite jo tako, da z nje najprej odstranite lase, nato pa jo namočite v toplo vodo z malo šampona. Sperite pod vodo in pustite,da se posuši.

Naelektrenost

Naelektrenost las povečajo plastični glavniki in krtače. Da bi se temu izognile, uporabljajte krtače z naravnimi ščetinami ali lesene glavnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.