Magazin > Lepota & telo
123 ogledov

Nikar ne češite mokrih las

lasje Shutterstock
Kadarkoli vidimo spremembo na laseh, skoraj takoj vržemo krivdo na šampone, balzame ali kar na svojega frizerja. Pa ste kdaj pomislili, da se ne češete prav?

Od korena proti konicam

Ne! To je največja napaka, ki jo delate. Strokovnjaki priporočajo, da najprej razčešete konice.

Mokri lasje

Lasje so najbolj občutljivi, ko so mokri ali vlažni, zaradi česar so tudi bolj lomljivi. Pustite, da se lasje naravno posušijo, preden jih začnete česati.

Urejanje

Zaradi pretiranega uporabljanja ravnalcev, fenov in rednega barvanja, lasje postanejo tanki in suhi, ter se bolj vozlajo. Zavozlane lase pa poskušajte račesati z glavnikom s širšimi zobci.

Umazana krtača

Na krtači se med vsakim česanjem nabere sebum, ki se potem prenese na čiste lase. Na krtačah, ki jih ne čistite redno, se zato nabirajo bakterije. Očistite jo tako, da z nje najprej odstranite lase, nato pa jo namočite v toplo vodo z malo šampona. Sperite pod vodo in pustite,da se posuši.

Naelektrenost

Naelektrenost las povečajo plastični glavniki in krtače. Da bi se temu izognile, uporabljajte krtače z naravnimi ščetinami ali lesene glavnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.