Nizozemska princesa: Strah je z njo odpotoval tudi v raj

Foto: Profimedia nizozemska prestolonaslednica Amalia Foto: Profimedia nizozemska prestolonaslednica Amalia Foto: Profimedia nizozemska prestolonaslednica Amalia
Nizozemski princesi Amalii je bilo vidno težko.
Oglej si celoten članek

Sanjske plaže, palme in turkizno morje. Mnogi lahko o počitnicah v Karibih le sanjajo, nizozemska prestolonaslednica pa je videti, kot bi v raju trpela. In to z razlogom.

Gre za Amalijin prvi uradni obisk v tujini. Skupaj s staršema, kraljem Willemom-Alexandrom in kraljico Maxino, bo obiskala šest otokov, ki spadajo k Nizozemski. Med drugim se bodo pogovarjali o suženjstvu, ki so ga v nizozemskih kolonijah odpravili šele 1873.

Najstnica sicer trenutno preživlja težke čase, kar kažejo tudi fotografije s potovanja, na katerih se le sramežljivo smehlja ali pa resno zre predse. Oči večinoma skriva za velikimi sončnimi očali. "Tega kraljica Beatrix ne bi nikoli dovolila. Ko nekoga srečaš, mu pogledaš v oči," je ta kiks pokomentiral strokovnjak za kronane glave Rick Evers.

19-letnici so pred kratkim grozili. Septembra se je razvedelo, da je nanjo vrgla oko mafija, ki ima v načrtu njeno ugrabitev, s katero bi poskušali izsiliti izpust mafijca Ridouana Taghija iz zapora.

Zaradi groženj se je morala Amalia iz študentskega stanovanja preseliti nazaj v palačo. Sedaj jo na vsakem koraku spremljajo varnostniki, kar mora biti za tako mlado dekle izjemno naporno. "Amalia ne sme več iz hiše. Situacija je zelo težka in ima velike posledice za njeno življenje," je pred kratkim povedala kraljica in dodala, da je na hčer zelo ponosna, saj se s situacijo spopada zelo zrelo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.