Magazin > VIP
6549 ogledov

Nizozemska princesa: Strah je z njo odpotoval tudi v raj

nizozemska prestolonaslednica Amalia
1/3
Profimedia
Nizozemski princesi Amalii je bilo vidno težko.

Sanjske plaže, palme in turkizno morje. Mnogi lahko o počitnicah v Karibih le sanjajo, nizozemska prestolonaslednica pa je videti, kot bi v raju trpela. In to z razlogom.

Gre za Amalijin prvi uradni obisk v tujini. Skupaj s staršema, kraljem Willemom-Alexandrom in kraljico Maxino, bo obiskala šest otokov, ki spadajo k Nizozemski. Med drugim se bodo pogovarjali o suženjstvu, ki so ga v nizozemskih kolonijah odpravili šele 1873.

Najstnica sicer trenutno preživlja težke čase, kar kažejo tudi fotografije s potovanja, na katerih se le sramežljivo smehlja ali pa resno zre predse. Oči večinoma skriva za velikimi sončnimi očali. "Tega kraljica Beatrix ne bi nikoli dovolila. Ko nekoga srečaš, mu pogledaš v oči," je ta kiks pokomentiral strokovnjak za kronane glave Rick Evers.

19-letnici so pred kratkim grozili. Septembra se je razvedelo, da je nanjo vrgla oko mafija, ki ima v načrtu njeno ugrabitev, s katero bi poskušali izsiliti izpust mafijca Ridouana Taghija iz zapora.

Zaradi groženj se je morala Amalia iz študentskega stanovanja preseliti nazaj v palačo. Sedaj jo na vsakem koraku spremljajo varnostniki, kar mora biti za tako mlado dekle izjemno naporno. "Amalia ne sme več iz hiše. Situacija je zelo težka in ima velike posledice za njeno življenje," je pred kratkim povedala kraljica in dodala, da je na hčer zelo ponosna, saj se s situacijo spopada zelo zrelo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.