Njoki z mascarponejem in gorgonzolo

Foto: Žurnal24
Tokrat si privoščite krompirjeve dobrote nekoliko drugače. Naredite jih z gorgonzolo in mascarponejem.
Oglej si celoten članek

Če zares radi eksperimentirate v kuhinji, potem sami naredite tudi krompirjeve njoke, v nasprotnem primeru pa preprosto uporabite zamrznjene (približno 500 g za dve osebi).

Njoki

Sestavine za njoke (za dve osebi):

  • ½ kg krompirja,
  • 25 dkg moke,
  • sol,
  • jajce,
  • muškatni orešček.

Priprava:
Kuhan krompir pretlačite in ohlajenemu dodajte vse preostale sestavine (malo soli, jajce, muškatni orešček in moko). To dobro pretlačite in po potrebi dodajte vodo. Ko je testo narejeno, ga narežite na malce debelejše koščke. Njoke kuhajte v slanem kropu. Gotovi so takrat, ko priplavajo na vrh vodne površine.


Omaka z gorgonzolo in mascarponejem


Za vas smo izbrali prav posebno omako, s katero bodo njoki še slajši.

Sestavine:
  • 125 g mascarponeja,
  • 1dl mleka,
  • 200 g gorgonzole, 
  • žlička masla,
  • žlička limoninega soka,
  • peteršilj, 
  • sol, beli poper.

Priprava:
V ponvi oziroma posodi na zmernem ognju raztopimo maslo. Dodamo mleko, gorgonzolo in mascarpone. Pustimo, da se temperatura ognja nekoliko dvigne, in ko omaka zavre, dodamo limonin sok, sol in malce belega popra.To kuhamo še dve minuti na zmernem ognju.
Ko je omaka končana, jo prelijemo čez njoke in posujemo s peteršiljem.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.