Tokrat si privoščite krompirjeve dobrote nekoliko drugače. Naredite jih z gorgonzolo in mascarponejem.
Če zares radi eksperimentirate v kuhinji, potem sami naredite tudi krompirjeve njoke, v nasprotnem
primeru pa preprosto uporabite zamrznjene (približno 500 g za dve osebi).
Njoki
Sestavine za njoke (za dve osebi):
- ½ kg krompirja,
- 25 dkg moke,
- sol,
- jajce,
- muškatni orešček.
Priprava:
Kuhan krompir pretlačite in ohlajenemu dodajte vse preostale sestavine (malo soli, jajce, muškatni orešček in moko). To dobro pretlačite in po potrebi dodajte vodo. Ko je testo narejeno, ga narežite na malce debelejše koščke. Njoke kuhajte v slanem kropu. Gotovi so takrat, ko priplavajo na vrh vodne površine.
Omaka z gorgonzolo in mascarponejem
Za vas smo izbrali prav posebno omako, s katero bodo njoki še slajši.
Sestavine:
- 125 g mascarponeja,
- 1dl mleka,
- 200 g gorgonzole,
- žlička masla,
- žlička limoninega soka,
- peteršilj,
- sol, beli poper.
Priprava:
V ponvi oziroma posodi na zmernem ognju raztopimo maslo. Dodamo mleko, gorgonzolo in mascarpone. Pustimo, da se temperatura ognja nekoliko dvigne, in ko omaka zavre, dodamo limonin sok, sol in malce belega popra.To kuhamo še dve minuti na zmernem ognju.
Ko je omaka končana, jo prelijemo čez njoke in posujemo s peteršiljem.
Dober tek!