Nočne more so koristne

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med sanjanjem predelujemo stvari, ki so se nam tekom dneva zgodile.
Oglej si celoten članek

Čeprav se zdi neverjetno, a nočne more imajo tudi pozitivne učinke na naše duševno zdravje. Tako poroča New York Magazine.

Strokovnjaki namreč pravijo, da so nočne more "čustveni ventil“ in tudi način, s katerim se lahko odrešimo stresa in strahov.

Čeprav zaspimo sproščeni, se naš organizem bori s stresom oziroma s strahovi, ki nas razjedajo, ko smo budni. Podzavest naše skrbi pretvori v zgodbe, ki v obliki nočnih mor priplavajo na dan. Ko se zbudimo, imamo občutek, da so se nočne more zares zgodile. Lahko bi torej rekli, da nočne more naše strahove pretvorijo v spomine, s katerimi se naš um lažje spopada kot s strahovi. Zaradi spominov se sicer lahko počutimo slabo, a naši možgani nanje gledajo kot na stvar iz preteklosti, s katero se nam v sedanjosti ni treba več ukvarjati.

Tisti, ki se nočnih mor bojijo tako zelo, da ne želijo spati, ogrožajo svoje zdravje. Ker s sanjami predelujemo situacije, tudi neprijetne, ki so se nam zgodile tekom dneva, so za nas ključnega pomena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.