Noseči dečki šokirali Chicago

Foto: Youtube oglas Foto: Youtube oglas
Med prebivalci Chicaga je veliko pozornosti vzbudila nova oglasna kampanja za ozaveščanje o porastu najstniških nosečnosti. Na oglasnih panojih se namreč pojavljajo dečki z nosečniškimi trebuhi.
Oglej si celoten članek

Čeprav Združene države zaznavajo 33 odstotkov najstniških nosečnosti manj, so v Chicagu nezaželene nosečnosti med najstniki v porastu. Ker lokalne oblasti ne vedo več, kako najstnike učinkovito opozarjati na ta problem in na pomembnost zaščite, so se odločili za oglasno kampanjo, ki je šokirala mesto.

Z reklamnih panojev gledajo dečki z nosečniškimi trebuhi s pripisom: "Nepričakovano? Večina najstniških nosečnosti je takšnih." Ali je namen dosežen, bodo pokazali meseci in leta, a odgovorni za reklamno kampanjo že opažajo, da se je javnost zdramila – prebivalci so nad oglasi šokirani, sproženih je bilo že nekaj javnih razprav. Kljub polemikam o primernosti pa so si zdravstvene službe enotne – oglasov ne bodo umaknili vse do izteka oglasne kampanje.

S podobnimi oglasnimi kampanjami so v mestih Milwaukee in Wisconsin najstniške nosečnosti zmanjšali za deset odstotkov, na kar močno upajo tudi v Chicagu. V sklopu kampanje, ki bo potekala en mesec, bodo najstnikom na voljo brezplačni kondomi in informacije o varni spolnosti in nezaželeni nosečnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:57 18. Junij 2013.

    Da bi nato na žurnal24 brali: "Šokantni bralec zgrožen nad novo oglaševalsko kampanjo" ?

  • 15:02 18. Junij 2013.

    Bravo, Chicago!<br /><br />Veljalo bi razmisliti, ali bi podoben prijem vžgal tudi v našem kulturnem okolju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.