Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Noseči dečki šokirali Chicago

oglas
1/2
Youtube
Med prebivalci Chicaga je veliko pozornosti vzbudila nova oglasna kampanja za ozaveščanje o porastu najstniških nosečnosti. Na oglasnih panojih se namreč pojavljajo dečki z nosečniškimi trebuhi.

Čeprav Združene države zaznavajo 33 odstotkov najstniških nosečnosti manj, so v Chicagu nezaželene nosečnosti med najstniki v porastu. Ker lokalne oblasti ne vedo več, kako najstnike učinkovito opozarjati na ta problem in na pomembnost zaščite, so se odločili za oglasno kampanjo, ki je šokirala mesto.

Z reklamnih panojev gledajo dečki z nosečniškimi trebuhi s pripisom: "Nepričakovano? Večina najstniških nosečnosti je takšnih." Ali je namen dosežen, bodo pokazali meseci in leta, a odgovorni za reklamno kampanjo že opažajo, da se je javnost zdramila – prebivalci so nad oglasi šokirani, sproženih je bilo že nekaj javnih razprav. Kljub polemikam o primernosti pa so si zdravstvene službe enotne – oglasov ne bodo umaknili vse do izteka oglasne kampanje.

S podobnimi oglasnimi kampanjami so v mestih Milwaukee in Wisconsin najstniške nosečnosti zmanjšali za deset odstotkov, na kar močno upajo tudi v Chicagu. V sklopu kampanje, ki bo potekala en mesec, bodo najstnikom na voljo brezplačni kondomi in informacije o varni spolnosti in nezaželeni nosečnosti.

Komentarjev 2
  • Tomi Močnik 15:57 18.junij 2013.

    Da bi nato na žurnal24 brali: "Šokantni bralec zgrožen nad novo oglaševalsko kampanjo" ?

  • Igor Đukanović 15:02 18.junij 2013.

    Bravo, Chicago!Veljalo bi razmisliti, ali bi podoben prijem vžgal tudi v našem kulturnem okolju.