Nosite jih kot krono

Foto: Cankarjev dom
Foto: Cankarjev dom
Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) je predstava o tem, kako se ponašati s svojimi strahovi in neuspehi. V Cankarjevem domu v Ljubljani si jo lahko ogledate ob 19.30.
Oglej si celoten članek

 

Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) je zadnja predstava v trilogiji Cirkusa Cirkör o telesu. Prvi del 99 % unknown je občinstvo popeljal na potovanje v telesno notranjost, med celice in nevrone. Inside out se je osredinjala na srce in Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) išče red v nasprotju med levo in desno možgansko polovico.

Na vrtljivem odru se cirkuški umetniki gibljejo v svetu iluzije, igre senc, metanja nožev, akrobatike, žongliranja in drame. Šest nenavadnih likov, ki vzbujajo vtis, da so najbolj osamljeni ljudje na svetu, se spoprijema z osebnimi dilemami. Vsak se svojstveno skuša približati drugemu. Predstava je bila zasnovana v poskusu razumeti kaotični red desne možganske polovice.

Novo predstavo Cirkusa Cirkör Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) je režirala Tilde Björfors. Glasbo je prispevala Rebekka Karijord, naslovno pesem Wear it like a crown lahko slišimo na njenem albumu The noble art of letting go. S tragikomično in absurdno predstavo Tilde Björfors raziskuje kaos in red. Osvetljuje zavestno odločitev o tem, kako se z neuspehi, strahovi in pomanjkljivostmi okrasimo kot s krono. Kako jih pološčimo in nosimo s ponosom.

Za vstopnico boste odšteli od 19 do 32 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.