Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Nosite jih kot krono

Nosi jih kot krono Cankarjev dom
Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) je predstava o tem, kako se ponašati s svojimi strahovi in neuspehi. V Cankarjevem domu v Ljubljani si jo lahko ogledate ob 19.30.

 

Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) je zadnja predstava v trilogiji Cirkusa Cirkör o telesu. Prvi del 99 % unknown je občinstvo popeljal na potovanje v telesno notranjost, med celice in nevrone. Inside out se je osredinjala na srce in Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) išče red v nasprotju med levo in desno možgansko polovico.

Na vrtljivem odru se cirkuški umetniki gibljejo v svetu iluzije, igre senc, metanja nožev, akrobatike, žongliranja in drame. Šest nenavadnih likov, ki vzbujajo vtis, da so najbolj osamljeni ljudje na svetu, se spoprijema z osebnimi dilemami. Vsak se svojstveno skuša približati drugemu. Predstava je bila zasnovana v poskusu razumeti kaotični red desne možganske polovice.

Novo predstavo Cirkusa Cirkör Nosi jih kot krono (Wear it like a crown) je režirala Tilde Björfors. Glasbo je prispevala Rebekka Karijord, naslovno pesem Wear it like a crown lahko slišimo na njenem albumu The noble art of letting go. S tragikomično in absurdno predstavo Tilde Björfors raziskuje kaos in red. Osvetljuje zavestno odločitev o tem, kako se z neuspehi, strahovi in pomanjkljivostmi okrasimo kot s krono. Kako jih pološčimo in nosimo s ponosom.

Za vstopnico boste odšteli od 19 do 32 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.