Nova kuhinja Cubis Anji iz Ljubljane

Foto: Žurnal24 fant zmagovalec_1 Foto: Žurnal24 fant zmagovalec_3 Foto: Žurnal24 fant zmagovalec_2 Foto: Žurnal24 fant zmagovalec_4
V salonu nemških kuhinj v Sežani je bila razglašena zmagovalka nagradne igre Kuhajte s Fant kuharjem – Anja Soklič iz Ljubljane. Z receptom za nadevane paprike za vegetarijance si je prikuhala novo kuhinjo Cubis.
Oglej si celoten članek

Na podelitvi je Žurnalova ekipa skupaj s predstavniki Fant glavno nagrado predala zmagovalki in njenemu partnerju. Anja je bila nad razglasitvijo zmagovalke zelo presenečena in je povedala, da ni verjela v zmago, dokler ji lastnik salona ni podaril kuhinje. “Nad novo kuhinjo sem zelo navdušena, saj sva si jo s partnerjem že dlje časa želela,” je povedala zmagovalka nagradne igre Kuhajte s Fant kuharjem.

Fant kuhar in promotor kulinarike Boštjan Palčič je imel težavno nalogo, saj je moral izbirati med štirimi izvirnimi, izvrstnimi in okusnimi jedmi finalistov: pečeno polnjeno papriko, pisano lazanjo s polnozrnatimi rezanci, bučkami in šampinjoni, čajoto z rižem ter nadevanimi paprikami za vegetarijance. Vse štiri finaliste je skupaj z Žurnalovo ekipo obiskal na domu in tako v živo preizkusil njihove kuharske veščine in mojstrovine, male skrivnosti ter nasvete, ki izboljšajo pripravo jedi. Da so bile prav vse štiri jedi, ki so bile pripravljene z mešanico Fant, zelo slastne, so dokazali zadovoljni obrazi in prazni krožniki. Boštjan je bil kljub kulinaričnim užitkom pri ocenjevanju zelo strog in je pri vsakem finalistu – čeprav se je ta vsakič prelevil v kuharskega vajenca – natančno opazoval ter si beležil obvezno uporabo mešanice Fant in način njene uporabe, izvirnost in domiselnost recepta, potek kuhanja, pripravo in okus jedi ter dekoracijo, kjer je pomembno vlogo odigrala kombinacija barv.

O zmagovalcu so odločale malenkosti

Odločitev o zmagovalcu je bila po besedah Fant kuharja in promotorja kulinarike zelo težavna, “saj so se vsi finalisti zelo potrudili, hrana je bila odličnega okusa, vsaka dekoracija pa je bila nekaj posebnega”. A kot je poudaril, so odločale malenkosti. Tako ga je prepričal recept, ki se je razlikoval od preostalih treh in je dokazal, da se lahko mešanico Fant uporabi tudi za jedi brez mesa in ne samo za take, ki jim je namenjena. “Dodaten bonus k zmagi so prinesle tudi sestavine, ki so bile večinoma ekološkega izvora, ter spretnost in usklajenost partnerjev,” je pojasnil Boštjan. Zmagovalka je tako postala Anja Soklič iz Ljubljane, ki se je v finalno kuhanje uvrstila z receptom za nadevane paprike za vegetarijance. Z odkritjem kombinacije sestavin, iz katerih je pripravila okusno in zdravo jed z rahlim mediteranskim priokusom, si je prikuhala glavno nagrado – novo kuhinjo Cubis. Preostali trije finalisti pa bodo prejeli paket izdelkov Fant.

Fant kuhar in promotor kulinarike Boštjan Palčič je ob tej priložnosti čestital vsem zmagovalcem in jim svetoval: “Pri kuhanju bodite še naprej tako ustvarjalni in kuhajte s srcem. Recept naj vam bo le osnova, vodilo pa srce in hrana bo vedno odličnega okusa ter takšna, kot ste si jo zamislili. Seveda pa ne pozabite na obvezen dodatek – mešanico Fant.”

Žurnal media se zahvaljuje vsem, ki ste sodelovali v nagradni igri Kuhajte s Fant kuharjem in poslali več kot 700 receptov, vsem štirim finalistom z najizvirnejšimi recepti, Fant kuharju in promotorju kulinarike Boštjanu Palčiču, podjetju Podravka za sodelovanje in lastniku salona nemških kuhinj Cubis, ki je podaril glavno nagrado. Naj bo kuhanje z mešanico Fant še naprej prava zabava!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.