Novi časi, novi oglasi

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
23. Sof. Letos pod geslom Nove razmere, nova razmerja in s trikrat več radijskimi oglasi.
Oglej si celoten članek

Portorož. S projekcijo prijavljenih del, ki se bodo potegovala za nagrade v različnih kategorijah, se v organizaciji Slovenske oglaševalske zbornice danes začenja 23. Slovenski oglaševalski festival (Sof).

Nanj je letos prijavljenih 392 del 31 kreativcev, kar je manj kot lani, a več kot predlani, predsednica Sofa in direktorica podjetja Pristop Media Barbara Modic pa izpostavlja predvsem dobro strukturo prijav: "Za nagrade se poteguje bistveno več celostnih oglaševalskih akcij in drugih oblik integriranega komuniciranja. Posebej razveseljivo pa je skoraj trikratno povečanje števila radijskih oglasov in del mladih kreativcev, čeprav tekmujejo zunaj rednega tekmovanja."

Kraljevsko spremstvo

23. Sof bo potekal pod geslom Nove razmere, nova razmerja. Kot pravi predsednica Sofa, gre za razmere, v katerih se vsak dan sprašujemo, ali še sledimo osnovnim vrednotam, in v katerih tudi največji giganti niso več varni, saj jih lahko hitro prehitijo gibčnejši novinci.

"V takšnih razmerah ni enotnega recepta za uspeh ali za zgolj preživetje. Kot posamezniki in podjetja moramo preprosto oceniti, kakšna je prava mešanica sestavin," pojasnjuje Modičeva, marsikaj pa bodo na to temo povedali tudi gosti, med katerimi bo kar nekaj zanimivih imen, od Claudie Navarro, direktorice marketinških komunikacij pri Coca-Coli za Srednjo in Južno Evropo, in Roberta Lešnika, vodje oblikovanja zunanjosti osebnih vozil pri Mercedesu, do mednarodno priznanih kreativcev, kot sta Geoffrey Hantson in Kentaro Kimura.

Festival bo na Obali trajal vse do petka, ko bodo na sklepni slovesnosti Zlata noč podelili nagrade, prireditev pa bosta vodila Katarina Čas in Marko Miladinovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.