Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Novi časi, novi oglasi

SOF festival Portorož Arhiv organizatorja
23. Sof. Letos pod geslom Nove razmere, nova razmerja in s trikrat več radijskimi oglasi.

Portorož. S projekcijo prijavljenih del, ki se bodo potegovala za nagrade v različnih kategorijah, se v organizaciji Slovenske oglaševalske zbornice danes začenja 23. Slovenski oglaševalski festival (Sof).

Nanj je letos prijavljenih 392 del 31 kreativcev, kar je manj kot lani, a več kot predlani, predsednica Sofa in direktorica podjetja Pristop Media Barbara Modic pa izpostavlja predvsem dobro strukturo prijav: "Za nagrade se poteguje bistveno več celostnih oglaševalskih akcij in drugih oblik integriranega komuniciranja. Posebej razveseljivo pa je skoraj trikratno povečanje števila radijskih oglasov in del mladih kreativcev, čeprav tekmujejo zunaj rednega tekmovanja."

Kraljevsko spremstvo

23. Sof bo potekal pod geslom Nove razmere, nova razmerja. Kot pravi predsednica Sofa, gre za razmere, v katerih se vsak dan sprašujemo, ali še sledimo osnovnim vrednotam, in v katerih tudi največji giganti niso več varni, saj jih lahko hitro prehitijo gibčnejši novinci.

"V takšnih razmerah ni enotnega recepta za uspeh ali za zgolj preživetje. Kot posamezniki in podjetja moramo preprosto oceniti, kakšna je prava mešanica sestavin," pojasnjuje Modičeva, marsikaj pa bodo na to temo povedali tudi gosti, med katerimi bo kar nekaj zanimivih imen, od Claudie Navarro, direktorice marketinških komunikacij pri Coca-Coli za Srednjo in Južno Evropo, in Roberta Lešnika, vodje oblikovanja zunanjosti osebnih vozil pri Mercedesu, do mednarodno priznanih kreativcev, kot sta Geoffrey Hantson in Kentaro Kimura.

Festival bo na Obali trajal vse do petka, ko bodo na sklepni slovesnosti Zlata noč podelili nagrade, prireditev pa bosta vodila Katarina Čas in Marko Miladinovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.