Novo zdravilo proti debelosti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Američani so iznašli še eno bližnjico do lepše postave. Zeleno luč za prodajo je dobilo novo zdravilo, ki naj bi razveselilo vse, ki trpijo zaradi viška kilogramov.
Oglej si celoten članek

A nova tabletka belviq ni ne prvo ne zadnje zdravilo proti debelosti, ki tare 36 odstotkov odraslih Američanov, piše STA. Po opozorilih Zvezne uprave za zdravila (FDA) naj nova tabletka ne bi bila čudežna, a vseeno v kombinaciji z dieto in telovadbo pomaga izgubiti okoli pet odstotkov telesne teže več kot sicer.

Farmacevtsko podjetje Arena, ki tablete proizvaja, bo sicer moralo opraviti še šest študij o vplivu zdravila na srce in ožilje, saj je leta 2010 FDA zaradi morebitne nevarnosti srčnih okvar to isto zdravilo, a pod drugim imenom, zavrnila. Pri FDA pravijo, da prednosti zdravila vseeno odtehtajo možne zdravstvene nevarnosti, zato so zdravilu zdaj že podelili zeleno luč za prodajo.

Nove tablete naj bi v možganih ohranile občutek sitosti, Američani pa lahko na recept že nekaj časa dobijo dvoje podobne tablete – fentermin, ki zmanjšuje tek, in orlistat, ki deloma preprečuje vpitje maščob v telo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:40 29. Junij 2012.

    Mahhh.<br /><br />Debelost po mojem NI bolezen (pa imam 100Kg). Edina rešitev je GIBANJE. Dokler sem vsak dan brcal žogo …

  • 15:23 28. Junij 2012.

    Da bi za ušivih 5% žrl neke kemikalije? Ne hvala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.