Magazin > Lepota & telo
71 ogledov

Novo zdravilo proti debelosti

debelost Shutterstock
Američani so iznašli še eno bližnjico do lepše postave. Zeleno luč za prodajo je dobilo novo zdravilo, ki naj bi razveselilo vse, ki trpijo zaradi viška kilogramov.

A nova tabletka belviq ni ne prvo ne zadnje zdravilo proti debelosti, ki tare 36 odstotkov odraslih Američanov, piše STA. Po opozorilih Zvezne uprave za zdravila (FDA) naj nova tabletka ne bi bila čudežna, a vseeno v kombinaciji z dieto in telovadbo pomaga izgubiti okoli pet odstotkov telesne teže več kot sicer.

Farmacevtsko podjetje Arena, ki tablete proizvaja, bo sicer moralo opraviti še šest študij o vplivu zdravila na srce in ožilje, saj je leta 2010 FDA zaradi morebitne nevarnosti srčnih okvar to isto zdravilo, a pod drugim imenom, zavrnila. Pri FDA pravijo, da prednosti zdravila vseeno odtehtajo možne zdravstvene nevarnosti, zato so zdravilu zdaj že podelili zeleno luč za prodajo.

Nove tablete naj bi v možganih ohranile občutek sitosti, Američani pa lahko na recept že nekaj časa dobijo dvoje podobne tablete – fentermin, ki zmanjšuje tek, in orlistat, ki deloma preprečuje vpitje maščob v telo.

Komentarjev 2
  • dusan72 00:40 29.junij 2012.

    Mahhh.Debelost po mojem NI bolezen (pa imam 100Kg). Edina rešitev je GIBANJE. Dokler sem vsak dan brcal žogo je bilo vse OK, pa bi lahko vola pojedel. Danes jem vsaj pol manj, pa buši samo raste. Je pa ...prikaži več res, da hočemo še na WC z avtom in rezultat lene riti je tu.

  • puys 15:23 28.junij 2012.

    Da bi za ušivih 5% žrl neke kemikalije? Ne hvala.