Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Žensk s hruškasto postavo vse manj

Strokovnjaki trdijo, da lahko debelost pri hruškasti postavi škodi delovanju mož Žurnal24 main
Če smo do sedaj povprečno žensko postavo lahko označili za hruškasto, tega kmalu ne bomo več mogli, pravijo britanski raziskovalci.

Široki boki, izbočena zadnjica in ozek pas lahko postanejo stvar preteklosti, pravijo britanski raziskovalci. Zadnja raziskava je namreč pokazala, da ima vse več Britank postavo v obliki jabolka, se pravi, da so v pasu širše kot v bokih.

Povprečni obseg pasu pri ženskah naj bi bil 75 centimetrov, medtem ko je povprečni obseg pasu Britank za 5,1 centimetra večji, poroča Daily Mail. S tem se je pri Britankah povečal tudi povprečni koeficient razmerja med boki in pasom, ki znaša 0,83. Glede na zdravstvene standarde pod postavo jabolka spadajo vsi, ki imajo ta koeficient večji od 0,8.

Ožji pas za bolj zdravo telo

Raziskovalci opozarjajo, da širok pas ni le estetska, ampak predvsem zdravstvena težava. Več raziskav je širok pas že povezalo z različnimi boleznimi, med drugim tudi s povečano možnostjo za razvoj raka dojk, bolezni srca, težav z jetri, za pojav diabetesa, pa tudi s težavami z zanositvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.