Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Pet osvežilnih za vroče dni

jagodni sladoled
1/5
Shutterstock
Če se le da, vročinski val preživite v senci ali vsaj dobro zaščiteni pred soncem. Počutje pa bo boljše tudi, če boste jedli pravilno.

Vroč dan začnite s kozarcem limonade in skodelico sadja, ki ga lahko zmešate tudi z jogurtom. Za kosilo namesto težkih obrokov raje izberite lahke in osvežilne solate, ki jih lahko začinite z domačim jogurtovim ali klasičnim prelivom iz olivnega olja in balzamičnega kisa. Solata bo še bolj hranljiva, če ji boste dodali sir, na žaru popečene puranje prsi, kozice ali stročnice. Dobra izbira so tudi zelenjavne juhe, v najbolj vročih dneh pa naj vas osvežijo hladne različice paradižnikove ali kumarične juhe.

Glavni obrok raje v večernih urah

Kljub vročini pa se tisti, ki ne morete preživeti brez klasičnih obrokov, sestavljenih iz mesa, krompirja ali testenin, takšnemu obroku ne odpovejte, priporočljivo pa je, da ga prestavite na bolj zgodnje večerne ure.

V galeriji poiščite pet osvežilnih namigov za vroče dni, jutri pa ne spreglejte galerije, v kateri vam bomo razkrili živila, ki se jim je v vročini priporočljivo izogibati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.