Obliži velik hit med ramazanom

Foto: Žurnal24 Med ramazanom si muslimani lahko privoščijo le lahek obrok pred zoro.
Muslimani v Turčiji se nameravajo v času letošnjega svetega postnega meseca ramazana zateči k posebnim obližem za hujšanje.
Oglej si celoten članek

Obliži ublažijo občutek lakote in tako bi se verniki lažje prebili skozi dnevno postenje.

Ob uporabi obližev pa si verniki zastavljajo vprašanje,  ali so obliži za hujšanje sploh primerni kot pomoč pri postenju ali pa bi njihova raba lahko pomenila goljufanje. Teologi so jih že pomirili in zagotovili, da uporaba obližev ne vpliva na namen posta, in s tem razblinili njihove skrbi. Kot so pojasnili, je post način discipliniranja telesa, tisti, ki uporabljajo obliže, pa poskušajo doseči isto.

Učinek obližev, ki v telo skozi kožo sproščajo sestavine, ki zavirajo tek, so ob tem izenačili z učinki prhanja ali nanašanja oblog za kožo.

V času ramazana, ki se bo letos v Turčiji začel v ponedeljek, si pravoverni muslimani lahko privoščijo lahek obrok pred zoro, nakar se do sončnega zahoda postijo. Na ta način krepijo samodisciplino, žrtvovanje in sočutje do ubogih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.