Magazin > Bizarno
22 ogledov

Obliži velik hit med ramazanom

Med ramazanom si muslimani lahko privoščijo le lahek obrok pred zoro. Žurnal24 main
Muslimani v Turčiji se nameravajo v času letošnjega svetega postnega meseca ramazana zateči k posebnim obližem za hujšanje.

Obliži ublažijo občutek lakote in tako bi se verniki lažje prebili skozi dnevno postenje.

Ob uporabi obližev pa si verniki zastavljajo vprašanje,  ali so obliži za hujšanje sploh primerni kot pomoč pri postenju ali pa bi njihova raba lahko pomenila goljufanje. Teologi so jih že pomirili in zagotovili, da uporaba obližev ne vpliva na namen posta, in s tem razblinili njihove skrbi. Kot so pojasnili, je post način discipliniranja telesa, tisti, ki uporabljajo obliže, pa poskušajo doseči isto.

Učinek obližev, ki v telo skozi kožo sproščajo sestavine, ki zavirajo tek, so ob tem izenačili z učinki prhanja ali nanašanja oblog za kožo.

V času ramazana, ki se bo letos v Turčiji začel v ponedeljek, si pravoverni muslimani lahko privoščijo lahek obrok pred zoro, nakar se do sončnega zahoda postijo. Na ta način krepijo samodisciplino, žrtvovanje in sočutje do ubogih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.