Obred, v katerega je treba verjeti

Foto: Žurnal24 Obred je nadnaravni triler, ki razkriva hudičev vpliv celo na enega najbolj svet
Na velika platna je ta teden prišla grozljivka Obred (The Rite) z Anthonyjem Hopkinsom v glavni vlogi, posneta po rensičnih dogodkih.
Oglej si celoten članek

Zgodba, ki navdih jemlje iz resničnih dogodkov, govori o semeniščniku Michaelu Kovaku (Colin O’Donoghue), ki ga pošljejo v Vatikan na študij izganjanja hudiča – njegovim dvomom glede tega kontroverznega postopka in celo njegovim verskim prepričanjem navkljub. Skeptičen je in svoje dvome nosi kot oklep; svojim nadrejenim ugovarja, naj se raje zatečejo v psihiatrijo, ne pa, da vzroke za "obsedenost" iščejo v demonih.

A ko ga pošljejo za vajenca k nekonvencionalnemu očetu Lucasu (Anthony Hopkins) – legendarnemu duhovniku, ki je izvedel kar nekaj izgonov hudiča – se začne Michaelov oklep luščiti.

Zaplete se v skrbi zbujajoč primer, ki, kot kaže, presega celo zmogljivosti župnika Lucasa, in pred fantom se začne odvijati fenomen, ki ga znanost ne zmore razložiti ali nadzorovati. Sooči se s tako nasilnim, grozljivim zlom, da začne dvomiti v vse, kar je doslej vedel in verjel.

Obred si lahko ogledate v Kolosejih Ljubljana in Maribor ter Planetih tuš v Mariboru, Kranju, Celju in Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.