Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Obred, v katerega je treba verjeti

Obred je nadnaravni triler, ki razkriva hudičev vpliv celo na enega najbolj svet Žurnal24 main
Na velika platna je ta teden prišla grozljivka Obred (The Rite) z Anthonyjem Hopkinsom v glavni vlogi, posneta po rensičnih dogodkih.

Zgodba, ki navdih jemlje iz resničnih dogodkov, govori o semeniščniku Michaelu Kovaku (Colin O’Donoghue), ki ga pošljejo v Vatikan na študij izganjanja hudiča – njegovim dvomom glede tega kontroverznega postopka in celo njegovim verskim prepričanjem navkljub. Skeptičen je in svoje dvome nosi kot oklep; svojim nadrejenim ugovarja, naj se raje zatečejo v psihiatrijo, ne pa, da vzroke za "obsedenost" iščejo v demonih.

A ko ga pošljejo za vajenca k nekonvencionalnemu očetu Lucasu (Anthony Hopkins) – legendarnemu duhovniku, ki je izvedel kar nekaj izgonov hudiča – se začne Michaelov oklep luščiti.

Zaplete se v skrbi zbujajoč primer, ki, kot kaže, presega celo zmogljivosti župnika Lucasa, in pred fantom se začne odvijati fenomen, ki ga znanost ne zmore razložiti ali nadzorovati. Sooči se s tako nasilnim, grozljivim zlom, da začne dvomiti v vse, kar je doslej vedel in verjel.

Obred si lahko ogledate v Kolosejih Ljubljana in Maribor ter Planetih tuš v Mariboru, Kranju, Celju in Novem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.