Obžaluje, da je ustvaril to priljubljeno pasmo, ki je tempirana bomba

Foto: Profimedia
Rejec pravi, da je ustvaril Frankensteina.
Oglej si celoten članek

Leta  1980 je Wally Conron v Avstraliji ustvaril pasmo, za katero se danes hudo kesa. Križal je namreč labradorca in pudla ter ustvaril zelo priljubljeno pasmo labradoodle, katere posebnost je, da naj bi bila njihova dlaka hipoalergena. A Conron pravi, da je s tem ustvaril trg za rejce, ki so se s tem le finančno okoristili in pudle križali z vsemi mogočimi pasmami. Poleg tega imajo križanci s pudli veliko zdravstvenih težav, težko se prilagajajo, imajo težave z očmi, boki in kolki ter trpijo za epileptičnimi napadi. 

"Odprl sem Pandorino skrinjico, to sem storil. Izdelal sem Frankensteina. Toliko ljudi te pasme vzreja samo zaradi denarja in toliko psov ima zaradi tega psihične in fizične težave. Ob upokojitvi mi ljudje pravijo, da sem lahko ponosen nase, ker sem vzredil tako priljubljeno pasmo, jaz pa pravim, da sem naredil toliko škode v reji in veliko šarlatanov precej bogatih. Sprašujem se, ali smo vzredili pasemskega psa ali katastrofo," se danes kesa Conron. 

Foto: Profimedia Labradoodle

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.