Magazin > Odnosi in prosti čas
15885 ogledov

Obžaluje, da je ustvaril to priljubljeno pasmo, ki je tempirana bomba

Psi
Rejec pravi, da je ustvaril Frankensteina.

Leta  1980 je Wally Conron v Avstraliji ustvaril pasmo, za katero se danes hudo kesa. Križal je namreč labradorca in pudla ter ustvaril zelo priljubljeno pasmo labradoodle, katere posebnost je, da naj bi bila njihova dlaka hipoalergena. A Conron pravi, da je s tem ustvaril trg za rejce, ki so se s tem le finančno okoristili in pudle križali z vsemi mogočimi pasmami. Poleg tega imajo križanci s pudli veliko zdravstvenih težav, težko se prilagajajo, imajo težave z očmi, boki in kolki ter trpijo za epileptičnimi napadi. 

"Odprl sem Pandorino skrinjico, to sem storil. Izdelal sem Frankensteina. Toliko ljudi te pasme vzreja samo zaradi denarja in toliko psov ima zaradi tega psihične in fizične težave. Ob upokojitvi mi ljudje pravijo, da sem lahko ponosen nase, ker sem vzredil tako priljubljeno pasmo, jaz pa pravim, da sem naredil toliko škode v reji in veliko šarlatanov precej bogatih. Sprašujem se, ali smo vzredili pasemskega psa ali katastrofo," se danes kesa Conron. 

Labradoodle | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice