Magazin > Odnosi in prosti čas
9331 ogledov

Kaj položaj, v katerem spi vaš pes, pove o njem?

Pes Osebni arhiv
Kako pa najraje spi vaš ljubljenček?

Položaj peresa
Položaj peresa je med kužki eden izmed najbolj priljubljenih. Ta položaj živali namreč omogoča, da se v slučaju nevarnosti hitro dvigne. Večinoma psi v tem položaju le dremajo in velja za položaj, v katerem so "na preži". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Richard Crewe (@doggodk9) on

Na boku
V tem položaju spi in počiva veliko psov, kar pomeni, da se pes počuti povsem varnega, saj nima potrebe po tem, da pokriva svoje vitalne organe. Ko se pri počutijo prijetno in zaupajo ljudem v njihovi okolici, spijo v tem položaju, ki tudi razkriva, da so s svojim lastnikom in člani družine zelo povezani. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khalessi (@akitakhaleesi1) on

Na trebuhu, z iztegnjenimi tacami
V tem položaju spi veliko mladičev, saj so polni energije in se tudi v slučaju nevarnosti hitro dvignejo na vse štiri. Temu položaju rečemo tudi položaj supermana. Če vaš pes v tem položaju spi tudi v odrasli dobi, pomeni, da je še vedno poln energije in vedno pripravljen na igro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cute pet pics 🐾 (@cutepet_pics) on

V klobčiču
Kadar spijo v tem položaju, psi poskušajo zaščititi svoje šape, grlo in vitalne organe ali pa se poskušajo pogreti. Morda pa psa vznemirja nekaj v bližini, da spi na ta način, morda hrup, medtem ko nekaterim psom ta položaj enostavno odgovarja. 

Na hrbtu
To je najbolj sproščen pasji položaj za spanje. Trebuh in grlo sta nezaščitena, kar pomeni, da se z vami počuti povsem sproščeno in varno. Psi na ta način spijo tudi, kadar jim je vroče ali če so se čez dan zelo utrudili. Ta položaj tudi pomeni, da je vaš ljubljenček samozavesten in da se zna prilagoditi različnim situacijam. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ci Morrish (@minipin_ci) on

Na hrbtu z iztegnjenimi nogami
Ta položaj pomeni, da se vaš pes počuti popolnoma varen in srečen. V takem položaju spijo živali, ki so zelo samostojne in mirne. 

Komentarjev 2
  • anton55 13:45 17.avgust 2019.

    Moj pes spi na hrbtu kot crknjen.