Magazin > Odnosi in prosti čas
1981 ogledov

Sedem nasvetov, kako za malo denarja osvežiti dom

kopalnica Žurnal24 main
Želite osvežiti vaš dom, a za to nimate na voljo veliko sredstev? Veliko razliko lahko naredite že z majhnimi spremembami!

Osvežite stene

Najbolj učinkovit način, da v stanovanje vnesete svežino je, da ga prebelite. Če ste odslej imeli bele zidove, jim dodajte malo barve. Nežne pastelne barve bodo prostoru vdihnile svežino, temnejše barve pa ga bodo naredile posebnega. Nikakor ne pozabite na tapete, s katerimi lahko okrasite le en zid in povsem spremenite videz stanovanja!

Zamenjajte preprogo

Nova preproga je kot nova barva las, malenkost, ki veliko šteje. Nima le izolacijske vloge, pač pa je tudi osrednji okrasni element prostora, ki mu doda pridih topline, pa naj bo dom opremljen tradicionalno ali moderno. Z novo preprogo bo vsak prostor dobil povsem drugo dimenzijo, sploh, če ima preproga zanimiv vzorec ali je v močni barvi. 

Balkon ali terasa naj postaneta prostor za druženje

Vreme postaja vse lepše in skrajni čas je, da svoj balkon pretvorite v oazo za počitek in druženje. Izberite zunanje pohištvo, ki se sklada z videzom vašega stanovanja in ga okrasite z okrasnimi blazinami, na mizo postavite svečke, na ograjo lučke, v vsaki pravi oazi pa ne sme manjkati zelenja.

Dodajte presenetljiv kos pohištva

Klasične in nevtralne barve so enostavna rešitev, saj je z njimi lažje kombinirati, a če si želite v prostor dodati element presenečenja, izberite poseben kos pohištva v močni barvi. Če se boste držali varnih tonov, pa prostor okrasite vsaj z barvnimi blazinami in dodatki.  

Ne pozabite na kuhinjo

Če se vam vaša kuhinja zdi dolgočasna, nakup nove pa velik zalogaj, jo osvežite lahko tudi precej bolj enostavno. Veliko spremembo lahko naredite že z zamenjavo ročajev, okrasnimi posodami in novimi lučmi. Za luksuzni videz kuhinje izbirajte dodatke v metalnih barvah, ki se v kuhinjo zelo lepo podajo. 

Hodniku dodajte nov pridih

Ne pozabite na hodnike ali stopnišča. Dovolj bo že en všečen in uporaben element, ki bo tudi ta prostor naredil poseben. Pa naj bo to nov stol, zanimiva klop, obešalnik za plašče, velika slika ali humoren poster.

Kopalnico spremenite v luksuzni spa

Tudi prenova kopalnice ni poceni, a z nekaj spremembami, jo lahko spremenite v luksuzni spa. Dodajte ji steklen lestenec, rastline, svečnike, lepe košare in mehke brisače. Igrajte se z materiali in teksturami in si pričarajte čisto svoj kopalniški raj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice